Κατηγορίες
service new door - γκαραζοπορτες, ρολλα, πορτες ασφαλειας
Newsletter Περισσότερα
facebook-newdoor
Προϊόντα Πυρασφάλειας » Πυροκουρτίνες

 Γενικά Χαρακτηριστικά

Οι πυροκουρτίνες από υαλούφασμα είναι υφασμάτινα ρολά όπως οι κάθετες τέντες ήλιου. Κατασκευάζονται από ειδικές πρώτες ύλες που εξασφαλίζουν αντοχή σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 1049οC για διάρκεια μέχρι 2 ώρες. Επίσης εξασφαλίζουν στην διάρκεια αυτή μόνωση από τους καπνούς της φωτιάς.

Το βάρος της πυροκουρτίνας είναι 0,5kg/m2 και το πάχος 0,5mm. Έτσι η πυροκουρτίνα FIRECURTAIN SD πυροδιαμερισματοποιεί εύκολα μεγάλα ανοίγματα μέχρι και 30m χωρίς ανάγκη ενδιάμεσης στήριξης. Λόγο δε του μικρού πάχους της , το τύμπανο στην οροφή δεν υποχρεώνει σε αντιαισθητικές λύσεις κάλυψης.

Το ειδικό υαλούφασμα της κουρτίνας διατίθεται σε πλάτος περίπου 1,13 – 1,56m. Για το λόγο αυτό οι ραφές που θα το συρράψουν σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια είναι από πυρίμαχη κλωστή με ανοξείδωτα πυρίμαχα συρματίδια επενδυμένα από βαμβάκι. Στο κάτω μέρος στερεώνεται μεταλλική γαλβανισμένη σωλήνα Φ30 ,για την ασφαλή προσέγγιση της κουρτίνας στο πάτωμα.

Οι οδηγοί είναι από χαλύβδινο φύλλο. Η διαμόρφωση των οδηγών και των άκρων της κουρτίνας είναι τέτοια ώστε να αποκλείεται ο διαχωρισμός τους κατά την λειτουργία της . Το τύμπανο καλύπτεται από μεταλλικό κάλυμμα για την παρεμπόδιση μετάδοσης της φωτιάς.

Εφόσον απαιτείται δίοδος διαφυγής από την πυροκουρτίνα, είναι δυνατός ο πυρασφαλής διαχωρισμός της, βάση ειδικής πιστοποίησης.


Οι πυροκουρτίνες λειτουργούν χειροκίνητα ή ηλεκτροκίνητα με απαράβατο όρο κανονισμού σε περίπτωση φωτιάς η πυροκουρτίνα να κλείσει αυτόματα είτε έχει ρεύμα είτε όχι.

Χειροκίνητα: η πυροκουρτίνα κανονικά λειτουργεί με την βοήθεια ειδικού μηχανισμού με ατέρμονη αλυσίδα και σε περίπτωση φωτιάς κλείνει αυτόματα με την βοήθεια μηχανισμού και ηλεκτρομαγνήτη μέσω συστήματος πυρανίχνευσης.

Ηλεκτροκίνητα: η λειτουργία γίνεται με τον ειδικό κινητήρα, ο οποίος ακόμα και με διακοπή παροχής ρεύματος μπορεί να κλείσει αυτόματα την πυροκουρτίνα εν ώρα πυρκαγιάς με την βοήθεια μηχανισμού και ηλεκτρομαγνήτη.

Προδιαγραφές - Κανονισμοί

 Οι πυροκουρτίνες καλύπτουν αγγλικές προδιαγραφές BS 476, PART 22/5/1987. Συνοδεύονται από πιστοποιητικό δοκιμασίας έως 120’ , από το παγκοσμίως γνωστό Αγγλικό Ινστιτούτο δοκιμών φωτιάς Warrington fire research center και αποδεκτό από τον ΕΛ.Ο.Τ.

Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Πόρτες Γκαράζ - Banner Δεξί 1 [200xX]
Ρολό Ασφαλείας - Banner Αριστερό 2
Πόρτες Ασφαλείας - Banner Αριστερό 1
Πτυσσόμενα Κάγκελα Ασφαλείας - Banner Δεξί 2