Κατηγορίες
service new door - γκαραζοπορτες, ρολλα, πορτες ασφαλειας
Newsletter Περισσότερα
facebook-newdoor
Προϊόντα Πυρασφάλειας » Ρολά Πυρασφάλειας

 

 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΣΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Τα ρολά πυροπροστασίας προσομοιάζουν γενικά με βιομηχανικά ρολά υπερβαρείας κατασκευής. Οι υπολογισμοί αντοχής τους έχουν γίνει για την ακραία θερμοκρασία του τεστ η οποία στη διάρκεια των 4 ωρών φτάνει στους 1370οC . H θερμοκρασία αυτή είναι ένα βήμα πριν από την τήξη και την κατάρρευση (θερμοκρασία τήξης σιδήρου 1530οC ) και η συμπεριφορά του ρολού στις συνθήκες αυτές είναι εξαιρετικά επισφαλής. Για το λόγο αυτό οι λεπτομέρειες στην κατασκευή παίζουν μεγάλο ρόλο που μόνο με ένα τεστ δοκιμής μπορούν να επιβεβαιωθούν.

 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα μεταλλικά ρολά πυροπροστασίας αποτελούνται από ειδικά μεταλλικά πυράντοχα κλειστά οριζόντια γαλβανισμένα προφίλ, με κυρτωμένες επιφάνειες για αντοχή σε ανεμοπίεση. Τα προφίλ αυτά πάχους 0.80 & 1.00mm θηλυκώνουν μεταξύ τους ώστε να αποτελούν μία αρθρωτή αλλά ενιαία επιφάνεια η οποία τυλίγεται στο άνω οριζόντιο τύμπανο. Σε αντίθεση με τα πλαστικά τέρματα των προφίλ των συνήθων ρολών , τα πυράντοχα ρολά NEW DOOR διαθέτουν εναλλάξ χαλύβδινα πυράντοχα γαλβανισμένα τέρματα. Το πρώτο προφίλ αποτελείται από ζεύγη γωνιών βαρέως τύπου. Το ατσάλινο τύμπανο είναι από σωλήνα πυρίμαχη διαμέτρου 101,6 και άνω ώστε αφενός το βέλος κάμψεως και η τάση κάμψεως να μην υπερβαίνουν τις Ευρωπαϊκές και διεθνής προδιαγραφές για κανονική λειτουργία και αφετέρου σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην καταρρεύσει μέχρι την θερμοκρασία 1370 οC, για 4 ώρες. Τα πλαϊνά στηρίγματα του τύμπανου είναι υπερβαρείας κατασκευής ανθεκτικής ακόμα και στην θερμοκρασία του τεστ για διάρκεια μέχρι 4 ωρών.

Οι οδηγοί και τα στηρίγματα επίσης είναι υπερβαρείας κατασκευής για τους ίδιους λόγους. Η περιοχή του τύμπανου καλύπτεται ερμητικά από μεταλλικό κάλυμμα για την παρεμπόδιση διαρροής της φωτιάς και του καπνού.

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 Στα μικρά μεγέθη ρολών μέχρι 3m2 η λειτουργία μπορεί να είναι χειροκίνητη ή ηλεκτροκίνητη. Η συνήθης όμως λειτουργία γίνεται ηλεκτροκίνητα λόγω βάρους. Σε κάθε περίπτωση η βασική λειτουργία συνίσταται στο αυτόματο κλείσιμο του ρολού με ειδικό ηλεκτρικό μηχανισμό 220V AC, είτε με ηλεκτρικό σήμα 24V DC είτε με την απελευθέρωση μηχανικής ευτηκτικής ασφάλειας όταν η θερμοκρασία υπερβεί τους 72οC .

Το ρολό κανονικά ανοιγοκλείνει από τα υπάρχοντα μπουτόν. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος το ρολό ανοιγοκλείνει από χειροκίνητη αλυσίδα . Τέλος με την χειροκίνητη απεμπλοκή του ηλεκτρικού φρένου το ρολό έχει την δυνατότητα να κλείσει μόνο με το βάρος του με ελεγχόμενη ταχύτητα καθόδου μέσω δεύτερου μηχανικού φρένου. Σε περίπτωση φωτιάς το ρολό κλείνει αυτόματα είτε έχει ηλεκτρικό ρεύμα είτε όχι :

α) μέσω σήματος 24V DC από το σύστημα πυρανίχνευσης

β) μέσω ευτηκτικής ασφάλειας που λιώνει αν τοπικά υπερβεί η θερμοκρασία τους 72οC

 

Τα ανωτέρω ρολά συνοδεύονται από αγγλικές προδιαγραφές BS 476, PART 22/5/1987. Συνοδεύονται από πιστοποιητικό δοκιμασίας έως 120’ , από το παγκοσμίως γνωστό Αγγλικό Ινστιτούτο δοκιμών φωτιάς Warrington fire research center και αποδεκτό από τον ΕΛ.Ο.Τ.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

 * Το κλείσιμο του ρολού μπορεί να συνοδεύεται από οπτικό και ηχητικό σήμα

* Πόρτα πυροπροστασίας διαφυγής προσώπων μπορεί να προσαρμοσθεί στο ρολό .

* Αυτοματισμοί για λειτουργίες ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες

Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Πόρτες Γκαράζ - Banner Δεξί 1 [200xX]
Ρολό Ασφαλείας - Banner Αριστερό 2
Πόρτες Ασφαλείας - Banner Αριστερό 1
Πτυσσόμενα Κάγκελα Ασφαλείας - Banner Δεξί 2